SHORT DRAFT
Πληροφορίες
Ταινία Μικρού Μήκους
Σε στάδιο Post-Production
Παραγωγή: 2022
Είδος: Κωμωδία
Με την υποστήριξη του ΕΚΚ
Σύνοψη
Συντελεστές
Παίζουν: Δημήτρης Καπετανάκος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Δάφνη Λαζαροπούλου
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπασπύρου
Παραγωγή Αμπαζούρ Φιλμς, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μάρια Ρεπούση
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανού Τιλίνσκι
Ντεκόρ & Κοστούμια: Rectifier
Ήχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
Grip: Κωνσταντίνος Χαρατζόγλου, Βασίλης Χαρατζόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Μπίτα
Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Μαθιουδάκης
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το προηγούμενο καλοκαίρι, τα περισσότερα Σινεμά είχαν ανυψώσει στην μαρκίζα τους , την κλασική ευχή, για ένα καλό καλοκαίρι με ραντεβού ξανά το Σεπτέμβριο. Ωστόσο στις 22 Αυγούστου, εσπευσμένα τα περισσότερα Σινεμά στην Αθήνα τελικά άνοιξαν για έναν πολύ απλό λόγο, ο Quentin Tarantino κυκλοφόρησε την 9η του ταινία. Αυτή ήταν η αφορμή για να γεννηθεί αυτό το σενάριο.
Σήμερα το Short Draft κρύβει έναν Quentin και πολλά άλλα.
Σε μια εποχή δύσκολη για τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες, προσπαθώ να πάρω μια ανάσα από τη καθημερινότητα με μια ταινία καθαρής μυθοπλασίας. Μέσω μιας κωμικής ατμόσφαιρας, η ταινία μας θα εμβαθύνει στις άβολες καταστάσεις με τις οποίες οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι.
Τα πλάνα θα δίνουν χρόνο στις ιδιαίτερες στιγμές μεταξύ των χαρακτήρων και ένα εσωτερικό μοντάζ δράσεων θα ζωντανεύει το ρυθμό της ταινίας. Αφηγηματικά, η ταινία ενθέτει μία παράδοξη συνθήκη μέσα σε έναν κόσμο κωμικού ρεαλισμού. Η κάμερα δεν επιχειρεί να επιβάλλει ή να υπογραμμίσει το χιούμορ της ταινίας.
Αντιθέτως αφήνει την κωμωδία να αποκαλυφθεί αυθόρμητα μέσα από τις ίδιες τις καταστάσεις.
Σπύρος Παπασπύρου
Σημείωμα Παραγωγού
Όταν διάβασα πρώτη φορά το σενάριο Short Draft διαπίστωσα σε πρώτο επίπεδο πως είναι ένα σενάριο καλογραμμένο που κυλάει. Είναι ζωντανό. Το βλέπεις. Οι χαρακτήρες σφίζουν από ζωή.
Οι διάλογοι έχουν Αμερικανική επιρροή πράγμα που το βρήκα κατά κάποιον τρόπο πρωτότυπο, μιας και τη σημερινή εποχή δύσκολα συναντάς ταινίες που να αποδίδουν φόρο τιμής σε είδη του σινεμά, με τα οποία μεγαλώσαμε. Ταινίες που να έχουν καθαρό στόχο την ψυχαγωγία του θεατή. Ταινίες που κατά μία έννοια να φτιάχνονται για τον θεατή.
Σε μία εποχή που ο ευρωπαικός κινηματογράφος έχει μία εσωστρέφεια, θεωρώ ότι τέτοιες ταινίες με σινεφιλικές επιρροές μπορούν να φέρουν μία ελαφρότητα. Μία ανάσα για τον θεατή. Ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο λόγος για τον οποίο κάνουμε κινηματογράφο.
Τελικά κάνουμε κινηματογράφο για να εκφραστούμε ή για να επικοινωνήσουμε με τον θεατή;
Μιχάλης Μαθιουδάκης